Dispozitivele lui John Bedini

Mi-am propus ca in acest articol sa fac o prezentare rezumativa a dispozitivelor si tehnologiilor Bedini urmand ca cele expuse aici sa fie aprofundate de cei care doresc acest lucru prin experienta proprie.
Mai intai, cine este John Bedini?...
John Bedini este fondatorul firmei Bedini Electronics si un foarte cunoscut cercetator si inventator in domeniul energiilor alternative, multe dintre descoperirile sale fiind inspirate de munca lui Nicola Tesla.

Desi pare greu de conceput(de neconceput pentru unii) John Bedini a construit diferite tipuri de aparate si dispozitive dintre care unele cu randament supraunitar. Dar in afara propriilor descoperi si inventii, Bedini a incercat prin cercetarile sa inteleaga principiile de functionare ale dispozitivelor construite de diferiti inventatori de-a lungul timpului, iar pe unele dintre acestea le-a si reprodus.
Unul dintre aceste dispozitive este convertorul Kromrey.John Bedini a construit un model functional al acestui dispozitiv, dar productia de serie a fost stopata de catre autoritati.
Un alt dispozitiv, cunoscut sub numele de "Modified Tesla Switch Solar Charger" bazat de aceasta data pe principiile descoperite de catre Nicola Tesla a fost recent lansat in productie de serie de catre firma Bedini Electronics.Acesta functioneaza in regim supraunitar consumand 0,53W si producand 148W.

John Bedini a facut publice unele dintre inventiile si descoperirile sale cum ar fi de exemplu dispozitivele SSG sau "motorul fereastra" Bedini - Cole.


In legatura cu dispozitivele SSG, Bedini a mentionat faptul ca acestea reprezinta de fapt unelte educationale destinate publicului larg in vederea experimentarii modului de incarcare a acumulatorilor prin intermediul energiei radiante.
Aceasta s-a dovedit a fi cea mai eficienta metoda de incarcare a acumulatorilor dintre toate tehnologiile cunoscute la ora actuala.Acumulatorii incarcati prin procedeul Bedini, au aratat o mai buna functionare pe termen lung, perioada de utilizare prelungindu-se considerabil, aspect aspecte care nu este intilnit la acumulatorii incarcati in mod conventional.
Fenomenul care sta la baza performantelor ridicate se datoreaza undelor longitudinale care se manifesta in aceste dispozitive si incarca acumulatorii, energia care se manifesta in acest caz fiind de alta natura decit cea cunoscuta.
In timp ce prin incarcarea clasica un acumulator este distrus in timp, acest lucru nu se petrece daca este utilizat un aparat Bedini.

Schema unui dispozitiv SSG clasic este prezentata in imaginea alaturata.
Desi acesta este un dispozitiv care in mod normal functioneaza in regim unitar, in anumite conditii se pot atinge performante superioare.
Aceste conditii ar fi urmatoarele:
  • frecarile trebuie sa fie minime, iar rezistenta din baza tranzistorului sa fie dimensionata corespunzator;
  • rata de descarcare a acumulatorilor sa nu fie depasita;
  • acumulatorii sa nu fie descarcati sub 12V;
  • capacitatea acumulatorilor secundari trebuie sa fie mai mare
Dupa mai multe incarcari si descarcari repetate in cadrul sistemului incepe sa se manifeste fenomenul de rezistenta negativa(acumulatorii se formateaza pentru energia vidului) astfel ca dispozitivul va ajunge sa functioneze in regim supraunitar.

O varianta mai avansata a dispozitivului SSG este prezentata alaturat.
Dupa cum se poate vedea in imagine, avem in acest caz un dispozitiv care este prevazut cu o bobina trifilara spre deosebire de varianta mai simpla cu bobina bifilara.


Desi aceste tehnologii a fost inventate de multa vreme(inca din anii '80), ele au devenit in prezent atractive pentru publicul larg in special datorita promovarii de care au beneficiat prin intermediul internetului.
Recomand cititorilor pasionati de tehnologii neconventionale studierea sistemelor Bedini.

Mihai Negrutiu